دکتر‌رضا پیش قدم استاد پیوسته گروه‌زبان‌ و ادبیات انگلیسی و استاد وابسته گروه علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد می باشد.

وی عضو بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۸۷، پژوهشگر برتر کشور در حوزه علوم‌انسانی در سال ۱۳۸۹، استاد برجسته بنیاد فردوسی در سال ۱۳۹۳ و استاد نمونه دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۹۶ می باشد.

دکتر پیش قدم در حوزه روان شناسی آموزشی فعال می باشد و  معرفی مفاهیمی چون "هَیَجامد"،"فرضیه نسبیت حسی"، "هوش حسی- هیجانی" و "نوازه‌های آموزشی" از کارهای علمی ایشان می‌باشد. ایشان دارای بیش از100  مقاله در نشریات داخلی و خارجی در حوزه آموزش و یادگیری، 6 کتاب تالیف و ترجمه و شرکت در بیش از 30 همایش داخلی و خارجی می‌باشد.