تاریخچه مهد کودک

کودکستان دانشگاه فردوسی مشهد از سال 1370 فعالیت خود را با دریافت مجوز از سازمان بهزیستی خراسان با حضور 15 کودک به عنوان بخشی از دانشکده علوم تربیتی و روان­شناسی آغاز کرد. در حال حاضر این مجموعه با پذیرش حدود 260 کودک از فرزندان اعضاء محترم هیئت علمی، کارکنان محترم دانشگاه و دانشجویان مشغول به فعالیت می باشد. پذیرش کودکان در سال تحصیلی 3-1402 از 2 سال تا 6 سال است که چیدمان کلاس­ها بر پایه سن کودک انجام شده است (هر کلاس شامل متولدین 6 ماهه اول یا دوم سال است). مجوز فعالیت کودکستان در تیر ماه 1402 با سازمان ملی تعلیم و تربیت ایران تطبیق یافت.

فضای کودکستان در داخل پردیس دانشگاه فردوسی واقع است. مجموعه شامل دو ساختمان است. ساختمان یک که اولین ساختمان مهد است دارای نه کلاس، یک دفتر مدیریت، اتاق مشاوره، سالن بازی، آشپرخانه، دو سرویس بهداشتی برای کودکان، سرویس بهداشتی مربیان و اتاق تعویض است. ساختمان دو که در سال 1401 به مجموعه اضافه شد نیز دارای هفت کلاس، آشپزخانه، سرویس بهداشتی مربیان، سرویس بهداشتی کودکان و (آمفی تئاتر) سالن بازی است. هر دو ساختمان مرتبط به حیاط مجموعه هستند. در حال حاضر دوره اول کودکستان ( 2 سال و 3 سال) در ساختمان دو مستقر، و دوره دوم کودکستان ( 4 سال و 5 سال) در ساختمان یک مستقرند.

کلیه کلاس ها مجهز به کفپوش، دیوارپوش، تهویه مناسب، میز و صندلی مناسب کودک، کامپیوتر و سیستم صوتی و پیجر هستند. آشپزخانه ها مجهز به یخچال، مایکروویو، گرم کن غذا، آب سرد کن و تصفیه آب هستند. سرویس های بهداشتی متناسب با شرایط کودکان است. سالن های بازی مجهز یه دستا پروژکتور، تخته هوشمند، دیوار پوش، کفپوش، تاتمی قطور و انواع وسایل بازی و ورزشی هستند. حیاط مجموعه 600 متر و مجهز به وسایل بازی کودکان است. تودرتوی ساخته شده با شمشادها، گلخانه، زمین چمن، تور بسکتبال، مخزن شن بازی و ترامپولین در حیاط مجموعه قرار دارد.

کادر مجموعه متشکل از یک مدیر، دو معاون، 16 مربی، 3 کمک مربی، 6 پرستار هستند. مربیان پیش دبستانی دو دارای مدرک کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی هستند. سایر مربیان همگی دارای مدرک کارشناسی رشته مرتبط هستند.

با توجه به اینکه کودکستان دانشگاه فردوسی زیر مجموعه دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی است، علاوه بر نظارت مداوم دانشکده بر کلیه امور مربوط به کودکستان، درس کارورزی دانشجویان رشته علوم تربیتی (علی الخصوص گرایش پیش دبستانی) در مجموعه کودکستان زیر نظر اساتید دانشکده انجام می شود.

مهد کودک 1403