مقدمه:
دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مهم ترین و با سابقه ترین نهاد آموزش عالی در زمینه های علوم تربیتی، روان شناسی، کتابداری و اطلاع رسانی در شرق ایران به منظور تأمین نیروی انسانی کارشناس در رشته های یاد شده ایجاد گردیده است و تاکنون خدمات ارزنده ای در تامین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور ارائه کرده است. در عصر جدید نیاز جامعه به تخصص های دانش آموختگان این دانشکده به طور فزاینده ای گسترش یافته و از این رو مدیریت، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشکده امیدوارند با برنامه هایی که در زمینه توسعه فعالیت های آموزشی و پژوهشی در دست دارند، همچنان به ایفای نقش پیشاهنگ خود در کشور ادامه دهند و رسالت خود را در پیشبرد علم و اندیشه و بهسازی جامعه تحقق بخشند.
تاریخچه:
این دانشکده هفتمین دانشکده دانشگاه فردوسی مشهد است که در تاریخ 25 مهر ماه 1352 با پذیرش 200 دانشجو و 5 عضو هیات علمی آغاز به کار نمود. پیش از آن از سال 1348 جذب دانشجو در رشته روان شناسی در دانشکده ادبیات شروع شده بود. هدف از تأسیس این دانشکده تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآزموده در مقاطع مختلف تحصیلی و برای اشتغال دار آموزش و پرورش، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و دیگر مراکز وابسته است. این دانشکده در سال 1354 در ساختمانی استیجاری با زیربنای حدود 1300 متر مربع در ابتدای خیابان کفایی مستقر شد و سپس در آغاز سال تحصیلی 63-62 به ساختمان فعلی با زیربنای 6300 متر مربع واقع در پردیس دانشگاه فردوسی منتقل شد و فعالیت آموزشی خود را بعد از انقلاب فرهنگی با پذیرش 345 دانشجو در دو رشته کارشناسی روان شناسی و علوم تربیتی آغاز کرد.
دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی به منظور راهنمایی و پاسخگویی به مسائل و مشکلات دانشجویان سایر مراکز آموزشی، در سال 62 نسبت به تأسیس کلینیک روان شناسی و مشاوره دانشجویی اقدام کرد. این مرکز در حال حاضر به شکل نظام دار و بر اساس ضوابط و مقررات فعال می باشد.
روان شناسی یکی از شاخه های علوم انسانی است. هدف گروه روانشناسي دانشگاه فردوسي مشهد تربیت افرادی است که مفاهیم و اصول نظری و عملی روش های پژوهش در این علم را فراگرفته و حداقل مهارت های حرفه ای روان شناسی را که در کشور ما دارای کاربرد فراوان است، به دست آورند.
گروه روان شناسی دارای گرایش های روانشناسی در مقطع کارشناسی - روان شناسی بالینی، روان شناسی عمومی، روان شناسی شناختی در مقطع کارشناسی ارشد – روان شناسی، روان شناسی شناختی در مقطع دکتری تخصصی می باشد.
چشم انداز:
چشمانداز این گروه (تبدیل شدن به قطب علمی روان شناسی و علوم شناختی در کشور) است و در این راستا تلاش میکند تا با توسعه مرزهای روان شناسی و روان شناسی شناختی برخورداری از شهرت علمی، واثرگذاری اجتماعی، به مرجعیت علمی در این حوزه دست یابد.
1. انجام پژوهشهای بنیادی با هدف توسعه مرزهای دانش و پژوهشهای کاربردی با هدف حل مسائل مرتبط با روان شناسی و علوم شناختی در سطح ملی و منطقهای؛
2. ارائه خدمات تخصصی به سازمانها و جامعه از طریق انجام مطالعات توسعهای، ارائه مشاوره تخصصی، و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی مرتبط (مانند دورههای فصلی، آموزشهای ضمن خدمت، دورههای آموزش عالی آزاد)
علایق گروه:
. |
برنامه درسی:
- برنامه درسی رشته کارشناسی روان شناسی
- برنامه درسی رشته کارشناسی ارشد: روان شناسی عمومی
- برنامه درسی رشته کارشناسی ارشد: روان شناسی بالینی
- برنامه درسی رشته کارشناسی ارشد: روان شناسی شناختی
- برنامه درسی رشته دکتری تخصصی: روان شناسی
- برنامه درسی رشته دکتری تخصصی: روان شناسی شناختی
برنامه ترم:
برنامه ترم دروس رشته کارشناسی روان شناسی 8 ترمی از سال 94
برنامه ترم دروس رشته کارشناسی ارشد عمومی از سال 1401
برنامه ترم دروس رشته کارشناسی ارشد بالینی از سال 1401
برنامه ترم دروس رشته کارشناسی ارشد شناختی از 1391
برنامه ترم دروس رشته دکتری تخصصی روان شناسی از سال 1391
برنامه ترم دروس رشته دکتری تخصصی روان شناسی شناختی از سال 1391